Kami cakap Yes, untuk memperbakai kehidupan setiap rakyat Malaysia.

Kami bukan sahaja Telco.

Kami memberi balik kepada masyarakat sebab kami ingin buat perubahan yang positif dalam cara anda hidup, kerja dan main.

 

Tengok macam mana kami tengah buat.
 


 

Apa yang kami telah capai.

 

Perjalanan kami bermula pada tahun 2010. Sejak itu, kami secara berterusan sudah memajukan perbatasan inovasi dalam teknologi komunikasi.


 
 • 2012

  17 Jun

   

  Yes participated as the platinum sponsor for the first time in the 2012 Ipoh International Starwalk, which saw more than 15,000 participants, including Yes staff member, come together to walk for a good cause.

  18 September

   

  Yes mengambil bahagian sebagai penaja platinum di Starwalk Antarabangsa Penang 2012. Acara itu menyaksikan lebih daripada 21,000 peserta, penyertaan terbesar sejak penubuhannya.

  28 November

   

  Yes melancarkan Huddle XS – Pergerakan Kecil dan Berkuasa yang mencabar orang ramai untuk membawa perubahan positif dengan melakukan kebaikan yang tidak mementingkan diri untuk orang lain secara rawak.

 • 2013

  25 April

   

  Persatuan Guru dan Lembaga Pengarah Sekolah melancarkan Makmal Chrome Malaysia yang pertama di sekolah. Makmal Chrome dilengkapi dengan unit Chromebook Yes 4G yang disumbang oleh YTL Communications.

  16 Jun

   

  Yes mengambil bahagian semula dalam Starwalk Antarabangsa Ipoh 2013 sebagai penaja platinum. Starwalk Ipoh 2013 menyaksikan lebih daripada 17,000 peserta.

  12 Ogos

   

  Para pekerja Yes, bersama dengan pengurusan kanan YTL Communications, melawat lima rumah kebajikan dan menyambut kegembiraan perayaan Ramadan kepada 280 anak yatim, warga emas dan orang kurang upaya.

  15 September

   

  Yes menyertai lagi Starwalk Antarabangsa Penang 2013 sebagai penaja platinum. Starwalk Penang 2013 menyaksikan lebih daripada 20,000 peserta.

  10 November

   

  Yes menaja “Frost The Trail 2013” Larian Amal Cabaran Korporat bagi Frost & Sullivan. Sumbangan yang dikumpul semasa acara tersebut disedekahkan terus ke Rumah Anak-Anak Yatim / Miskin Darul Hikmah dan Rumah Perlindungan untuk Kanak-kanak.

 • 2014

  20 Januari

   

  Ya menyumbangkan 100 Chromebook ke program ETA Fulbright. 100 Fulbright ETA dari Amerika Syarikat akan ditempatkan di pelbagai sekolah di seluruh negara untuk membantu dalam pendidikan Bahasa Inggeris.

  30 Mei

   

  YTL Communications menaja Chromebook 4G Samsung dan sambungan Internet mudah alih Yes 4G untuk Anugerah Pelancongan Datuk Bandar Kuala Lumpur 2014 (KLMTA 2014) untuk membantu panel hakim platform tersebut dalam tugasan mereka memberi mata kepada calon tersenarai, mengubah seluruh proses kepada platform digital yang mesra alam, tanpa keperluan kertas.

  14 Jun

   

  Yes mengambil bahagian sebagai penaja platinum di Starwalk Antarabangsa Ipoh 2014, yang menyaksikan lebih daripada 15,000 peserta, termasuk ahli pekerja Yes.

  14 Ogos

   

  YTL Communications, dengan kerjasama Multiple Technology MSC Sdn Bhd, EduSpec Holding Bhd dan SJK (C) Keng Chee di Pulau Ketam, melancarkan program “1 Murid, 1 Chromebook” untuk menyediakan pelajar-pelajar sekolah rendah terpencil dengan pembelajaran berkualiti dengan pertolongan teknologi Internet.

  26 Ogos

   

  YTL Communications menyumbangkan 30 unit Samsung GALAXY Tab S dan 30 unit Broadband Huddle Yes ke Hospis Malaysia sebagai sebahagian daripada usaha untuk menaik taraf sistem pengurusan pesakit institut. Sistem baru ini bertujuan untuk meningkatkan kualiti penjagaan pesakit dan memudahkan proses pengauditan dan penyelidikan demi organisasi.

  14 September

   

  Yes mengambil bahagian semula sebagai penaja platinum di Starwalk Antarabangsa Pulau Pinang 2014, yang menyaksikan lebih dari 20,000 peserta, termasuk ahli pekerja Yes.

  1 Oktober

   

  YTL Communications, dengan kerjasama EduSpec Holding, Pusat Komputer Dynabook dan SJK (C) Shih Chung Cawangan, melancarkan program “Digital School 2.0”. Permulaan program “Digital School 2.0” adalah selaras dengan visi projek 1BestariNet untuk melengkapkan 10,000 sekolah rendah dan menengah kebangsaan di seluruh Malaysia dengan kelajuan tinggi Internet 4G Yes dan Frog VLE.

  21 Oktober

   

  Yes mengambil bahagian dalam acara Bursa Bull Charge 2014 sebagai Penaja Jumbo Bull, acara amal yang dianjurkan sebagai Bursa Malaysia,l sebagai cara memberi balik kepada masyarakat dengan mengumpulkan dana untuk masyarakat-masyarakat setempat. Acara ini menyaksikan lebih daripada 1,300 peserta dari lebih daripada 130 organisasi korporat, termasuk ahli pekerja Yes dan pengurusan tertinggi YTL Communications.

 • 2015

  29 Mei

   

  Dalam projek “Makeover Classroom”, sekumpulan 25 kakitangan YTL Communications telah masuk secara sukarela untuk mengubah bilik darjah lama menjadi tempat pembelajaran yang lebih kondusif untuk pelajar SJKC Sam Tet, Ipoh, bekerja bersama-sama dengan mereka untuk melukis, membaiki, menghias semula dan membersihkan bilik darjah dalam sekolah.

  12 Jun

   

  Untuk meneruskan projek “Makeover Classroom”, YTL Communications telah memulakan satu lagi perjalanan untuk mengubah bilik darjah lama di SMK Tanjung Sepat ke persekitaran pembelajaran yang lebih kondusif, kali ini dengan sukarelawan dari jabatan IT.

  13 Jun

   

  Yes mengambil bahagian sekali lagi dalam Starwalk Antarabangsa Ipoh 2015 sebagai penaja platinum. Acara ini menyaksikan lebih daripada 15,000 peserta, termasuk ahli pekerja Yes.

  12 September

   

  Yes menyertai lagi sekali sebagai penaja platinum pada Starwalk Antarabangasa Pulau Pinang 2015, yang menyaksikan lebih daripada 20,000 peserta, termasuk ahli pekerja Yes.

17 Jun

Yes mengambil bahagian sebagai penaja platinum untuk kali pertama di Starwalk Antarabangsa Ipoh 2012, di mana kami menyaksikan lebih daripada 15,000 peserta, termasuk ahli pekerja Yes, berkumpul dan berjalan untuk sebab yang baik.